PublicatiesNews5e Constant van Gestel prijs gaat naar Ed Buitenhek
News

5e Constant van Gestel prijs gaat naar Ed Buitenhek

10

April

2015

Vrijdag 10 april jl. reikte oud-minister Sybilla Dekker, weduwe van Constant van Gestel, de 5e 'Constant van Gestel-prijs' uit aan Ed BuitenhekVrijdag 10 april jl. reikte oud-minister Sybilla Dekker, weduwe van Constant van Gestel, de 5e 'Constant van Gestel-prijs' uit aan Ed Buitenhek. De prijs wordt 2-jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die aantoonbaar een positieve bijdrage levert of heeft geleverd aan het ondernemerschap in de kinderopvang of het maatschappelijk en politiek debat over de kinderopvang. De prijs is in nagedachtenis aan de in 2005 overleden Constant van Gestel, een belangrijk voorvechter en bestuurder van ondernemers in de kinderopvangbranche.

'Constant van Gestel-prijs'

Ed Buitenhek, unaniem gekozen door de jury uit de reeks voorgedragen kandidaten, levert met Buitenhek advies al jaren een belangrijke bijdrage aan enerzijds het inhoudelijke maatschappelijke en politieke debat over kinderopvang door onder andere het publiceren van eerlijke en onafhankelijke cijfers. Anderzijds is het zijn deskundigheid, gestoeld op een ondernemende en analytische geest, waarmee hij in adviesopdrachten zowel privaat als publiek, columns, lezingen en andere publicaties de verdere ontwikkeling van de branche ondersteunt. Niet zelden ontstaat na zijn inbreng een nuance in het politieke of maatschappelijke debat, waar de kinderopvang als sector zeer bij gebaat is.
De prijs, het bronzen beeld van een leidster met kind dat de waarde van de Constant van Gestel-prijs symboliseert, is een prachtig wisselbeeld, gemaakt door kunstenaar Koos Snijder.

kinderopvangmarkt
kinderopvang
Constant van Gestel-prijs
nieuws