Nieuws van Buitenhek Management & Consult: adviesbureau gespecialiseerd in kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en onderwijs.

Minister Slob maakt keuze voor herverdeling Rijksbijdrage onderwijsachterstanden:
ruimte voor een snellere start?

mei 2018 | nieuwsbrief

Op 26 april 2018 heeft minister Slob de Tweede Kamer geïnformeerd over de keuze die het kabinet maakt voor de nieuwe verdeling van de Rijksbijdrage voor het gemeentelijk onderwijs-achterstandenbeleid (GOAB).

Lees verder ...

lijn

Directe Financiering kinderopvang van de baan...
apr 2018 | nieuwsbrief

Staatssecretaris hakt knoop door: streep door directe financiering. Het kabinet heeft besloten om te stoppen met het project Directe Financiering.

Lees verder ...

lijn

Rapportage Monitor Bereik Voorschoolse Voorzieningen 2017
maa 2018 | nieuwsbericht

De eerste monitor bereik voorschoolse voorzieningen is deze week naar de Tweede Kamer verstuurd.

De conclusies van het rapport over onder andere het bereik en redenen waarom ouders juist niet kiezen voor een voorschools aanbod kunt u hier vinden.

lijn

Herverdeling Rijksbijdrage onderwijsachterstanden nadert ontknoping
feb 2018 | nieuwsbrief

Op 31 januari 2018 heeft minister Slob de Tweede Kamer geïnformeerd over de inzet van de extra middelen (€ 170 mln.) van het Regeerakkoord. Aanvullend heeft hij concrete varianten uitgewerkt voor de nieuwe verdeling van de Rijksbijdrage voor het gemeentelijk onderwijs-achterstandenbeleid (GOAB).

Lees verder ...
 

lijn

Waar is de businesscase van continue screening in de kinderopvang?
dec 2017 | nieuwsbrief

De regels voor de continue screening in de kinderopvang worden volgend jaar nog strikter dan ze al zijn. Vanaf 2018 moeten niet alleen medewerkers en huisgenoten van gastouders, maar ook regelmatige bezoekers van dagopvang, BSO en gastouderopvang zich laten registreren in een landelijk register

Lees verder ...
 

lijn

Harmonisatie: Kansarme peuters vertrekken niet!
nov 2017 | nieuwsbrief

In de uitzending van 24 november geeft RTL aan dat kinderopvang- en ouderorganisaties zich zorgen maken over de harmonisatie. ‘Er deugt iets niet aan de plannen die nu worden ingevoerd.’ en ‘Kinderen die de kinderopvang het hardst nodig hebben zullen afhaken.’

Lees verder ...
 

lijn

Staatssecretaris Van Ark: “bijplussen door gemeenten mag wel!”
nov 2017 | nieuwsbrief

Vandaag heeft staatssecretaris Van Ark een Voortgangsbrief Harmonisatie peuterspeelzaalwerk naar de Tweede Kamer verstuurd.

Lees verder ...
 
 
 
 
 
 

Rapportage Monitor Bereik Voorschoolse Voorzieningen 2017

Het bovengenoemde rapport is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gepubliceerd.

Klik hier om het rapport via de website van de Tweede Kamer te downloaden.


Ed Buitenhek

Columns.

Ed Buitenhek schrijft maandelijks een column over de ontwikkelingen in de kinderopvang voor het vakblad BBMP (Beleid Bestuur Management & Pedagogiek in de Kinderopvang). Twee weken na publicatie in BBMP treft u deze column ook aan op onze website. Wij plaatsen de vier laatst gepubliceerde columns op onze website. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien u een eerder verschenen column wenst te ontvangen.


Nieuwsbrief.

Nieuwe ontwikkelingen in de markt en onze visie daarop worden verwoord in onze nieuwsbrief en in de columns van Ed Buitenhek in BBMP.